پنج روش سرمایهگذاری بر روی طلا
مقدمه
سرمایهگذاری در طلا یکی از روشهای محبوب برای حفظ ارزش سرمایه است که به عنوان یکی از فراهمترین و پرکاربردترین راهها برای مقابله با نوسانات اقتصادی شناخته میشود. انواع مختلف سرمایهگذاری روی طلا شامل شمش طلا، انواع سکه ، طلای آبشده، ارزهای دیجیتال با پشتوانه طلا، و صندوقهای بورسی می باشد.
شمش طلا
شمش های اصلی نیز طلای آبشده خالص شده با عیار 999.9 یا همان 24 عیار می باشد که به شمش های سوئیسی – اماراتی – ایرانی معروف هستند که در شکلها و وزنهای متفاوت همچون 100 سوت تا 100 گرم یافت میشود.
سکههای بهار آزادی
سکه هایی که از سال 1358 تا سال 1370 ضرب شده است را سکه تمام بهار آزادی، سکه هایی که از سال 1370 به بعد (پس از فوت امام خمینی) ضرب شده است نیز سکه امامی نیز می گویند که آخرین ضرب آن برای سال 1386 می باشد وزن هر دوی این سکه ها 8 گرم و 133 سوت می باشد به همین ترتیب وزن نیم سکه 4.066 و ربع سکه 2.033 و گرمی هم یک گرم نیز می باشد، میزان خلوص سکه ها همه یکسان هست 900 از 1000 می باشد و یا عیار 21.6 می باشد که اصطلاحا به آن 22 عیار می گویند.
طلای آبشده
طلای آبشده از ذوب طلاهای دست دوم و شکسته بوجود می آید و در عیار های مختلف قابل عرضه می باشد.
مزیت ها: این نوع طلا را با هر میزان عیار (مثال خلوص 750) که می خرید در زمان فروش هم با همان عیار با شما محاسبه می شود و از طرفی طلای آب شده بدون اجرت و مالیات می باشد و فقط یه میزان سود کمی فروشنده دریافت میکند.
ارزهای دیجیتال با پشتوانه طلا
ارزهای دیجیتال با پشتوانه طلا نیز یکی از روشهای نوین سرمایهگذاری در طلا به شمار میآید. این ارزها از طلا به عنوان پشتوانه استفاده میکنند و معمولاً ارتباط مستقیم با قیمت انس جهانی را دارند.
صندوقهای بورسی
امکان سرمایه گذاری غیر مستقیم در طلا، بدون خرید فیزیکی و با حداقل مبلغ ممکن در بورس از طریق صندوق های قابل معامله یا etf وجود دارد. همبستگی بالای بازدهی این صندوق ها با قیمت طلا و سکه
می باشد و مابقی دارایی این صندوق ها بر اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری شده است و بخش کوچکی از دارایی در بازار آتی و اختیار معامله توسط متخصصان سرمایه گذاری می شود تا در دوران اصلاح قیمت طلا و سکه، ضرر سرمایه گذاران جبران شود
پایان
با توجه به نوع و میزان ریسکی که هر نوع سرمایهگذاری روی طلا دارد، توصیه میشود که قبل از هرگونه تصمیم گیری، به دقت اطلاعات مربوطه را مورد مطالعه قرار داده و با مشاوره متخصصان مالی، تصمیم گیری مناسبی را انجام دهید.